Масажер за стапала FM-1000

ШТО Е МАСАЖЕР ЗА СТАПАЛА

Масажер за стапала е апарат кој потполно може да ја замени професионалната масажа на овој дел од телото. Внатре во апаратот се наога систем кој со менување на притисокот, интензитетот и ротациите на деловите ги симулира длановите на професионалноит масер.

Масажерот за стопла ИСТОВРЕМЕНО активно работи на вашите петици, на горниот и долниот дел на табаните и прстите. За разлика од другите апарати на пазарот кои бараат активно учествување во масажата со менување положба и притискање на стапалата, Coral масажерот Ви дозволува да потполно физички и психички да се опуштите.

Во зависност од вашите желби можете да ја менувате врстата, интензитетот и времето на траењето на масажата, дури да го активирате инфрацрвеното греење кое додатно им помага на вашите мускули да се опуштат и опорават после напорниот ден.

KAKO MAСАЖЕРОТ ЗА НОЗЕ ЈА СИМУЛИРА МАСАЖАТА ?

Масажерот за нозе се наога во куќиштето кое е од издржливи материјали со отвори за стопалата. Внатре во отворите се наогаат џепови од пријатен материјал во кои вашите стопала удобно лежат како во најмеки чорапи и Ви пружаат осекај на конфор.

Системот се состои од компресивни и елементи кои ротираат. Компресивните перничиња нежно го зголемуваат притисокот на вашите стопала, додека деловите кои ротираат ги симулираат движењата на прстите. Комбинацијата од овие два типа масажа ке ви допринесат да се осекате како да сте на некој професионален третман во некој спа центар.

Додатен елемент кој дури ни првата масжа не го поседува, е можноста на инфрацрвено греење на стопалата. Топлината позитивно делува на циркулацијата во стопалата. Го цмалува притисокот во мускулите и го зголемува протокот.

Kомпресина масажа

Maсажа со воздушни перничиња нежно влиае на мускулите од стапалата и ја подобрува циркулацијата. Ефикасно го смалува отокот, го отклонува уморног и пријатно опушта.

Шијацу масажа на стапалата

Шијацу масажата усмерена е на активните точки на стапалата. Успешно ги регенерира мускулите, тетивите и лигаментите, ги ослободува од умор и тензија, го отстранува болот и Ви овозможува да се опуштите. Шијацу масажата идеална е после тренинг, или напорен ден проведен на нозе.

Комбинација на двете масажи

Со комбинација на двете масажи ќе го добиете најдоброто од двете. Ќе добиете целосна масажа на стапалата, која е интензивна, длабока и окрепува. Истовремено се ослободувате од болки, ги релаксирате и зајакнувате мускулите, тетивите, лигаментите, го смалувате отокот, осетливоста и ја подобрувате циркулацијата.

Корист од редовната масажа

Со редовно користење на масажерот ќе остварите голема здравствена корист: Ве ослободува од болки, ви ја нормализира циркулацијата на крвта и притисокот, ја елиминисува главоболката

Add to Compare